EUR-raklap – a szállítási fenomén

 

csomagolaskiraly.hu logo

 

 

Forgalmazás MAGYARORSZÁG

Egyedi papírdobozok és nyomtatott dobozok gyártása- kérdőív a Magyar Köztársaság számára:
https://www.csomagolaskiraly.hu/egyedi-gyartas/

 

Distribúcia SLOVENSKO

ýroba baliaciho materiálu na mieru a fólie s potlačou- dopytový formulár pre Slovenskú republiku:
https://www.obalnet.sk/zakazkova-vyroba/

Distribuce ČESKO

Výroba obalového materiálu na zakázku a fólií s potiskem - poptávkový formulář pro Českou republiku:
https://www.obalnet.cz/zakazkova-vyroba/

zakázková výroba lepicí pásky
 

Raklap alkalmas a szállításra áruk EUR-raklap – a szállítási fenomén

Miért vált az EUR-raklap az elmúlt években szállítmányozási jelenséggé?

Nehéz lenne olyan embert találni, aki életében legalább egyszer ne látott volna raklapot. A raklapok annyira sokoldalúak és elterjedtek, hogy mindenki el tudja képzelni, hogyan néz ki egy raklap, még akkor is, ha soha nem dolgozott raktárban vagy logisztikában, és soha nem került közvetlen kapcsolatba vele.

A raklapoknak több fajtája és típusa létezik. A raklapok leggyakoribb felosztása aszerint történik, hogy milyen anyagból készülnek, azaz fából, műanyagból, kartonból vagy fémből, majd aszerint is, hogy milyen célra szánják őket.

Ha azt mondjuk raklap, a legtöbb embernek valószínűleg azonnal a klasszikus, fából készült szállítóraklap jut eszébe, amely valóban a legelterjedtebb raklaptípus. Emellett többféle szállítóraklap is létezik (pl.: a vegyiparban használatos CP raklapok stb), viszont a leggyakrabban használt raklapfajta, amelyet érdemes egy kicsit jobban megvizsgálni, az az EUR-raklap.

Miért olyan népszerű az EUR-raklap?

Az EUR-raklapokat eredetileg a vasúti szállításban való használatra fejlesztették ki, de ma már nemcsak a logisztikában és bármilyen áruszállításban, hanem sokoldalúságuknak köszönhetően más területeken is széles körben használják őket. Biztosan ismer valakit a környezetében, aki még bútornak vagy egyéb kreatív lakberendezési tárgyként is használja őket

Az EUR-raklapok népszerűségének egyik fő oka a szabványosított jellegük. Minden EUR-raklap azonos paraméterekkel rendelkezik - 0,96 m² teljes felülettel és 1200×800×144 mm-es méretekkel, így az áruk átrakodásakor nem fordulnak elő méretkülönbségekből adódó eltérések. Amellett, hogy minden EUR raklapnak szigorú előírásoknak kell megfelelnie, további előnye a praktikusságuk.

A raklap négyoldalas, ami megkönnyíti a tárolást, a kezelést és a targoncával történő szállítást, az egységes méreteknek köszönhetően pedig a raklapok egymásra helyezése is egyszerű. Az Euro raklap további fontos jellemzői a szilárdság, a megbízhatóság és a nagy teherbírás. Teljes terheléssel és a raklapon egyenletesen elosztott árukkal az EUR-raklap akár 2000 kg-ot is képes szállítani. Az EUR-raklap cserélhető, tehát nem kerül vissza a feladóhoz, hanem további áruval rakodják meg.

Nem mindegyik EUR-paletta ugyan olyan – óvakodjon a hamisítványoktól!

Mint minden népszerű termék esetében, itt is sok utánzat van a piacon, amelyek általában jóval olcsóbbak, ami a minőségük rovására megy. Amellett, hogy a hamisított raklapok vásárlása nem támogatja a szellemi tulajdonjogokat birtokló gyártókat, ami még ennél is rosszabb, hogy ha nem engedélyezett raklapot használ, nagy veszélynek teheti ki azokat az embereket, akik ezeket a raklapokat kezelik. Valószínűleg mindenki el tudja képzelni, milyen következményei lehetnek egy váratlanul megrepedt raklapnak. 

Hogyan lehet felismerni a hitelesített EUR-raklapokat a hamisítványoktól?

Mint említettük, a hitelesített EUR-raklapoknak részletes szabványoknak kell megfelelniük, a hamisított raklapoknak viszont nem. A hamisítványok rossz minőségű anyagból készülnek, nem rendelkeznek az előírt teherbírással stb. Ideális esetben mindig ellenőrizze, hogy a szállító rendelkezik-e érvényes, hatályos gyártási engedéllyel. A hamisítványok azonban viszonylag könnyen megkülönböztethetők az eredetitől, köszönhetően azoknak a jelöléseknek, amelyeket minden engedélyezett euro raklapon fel kell tüntetni.

Csak ellenőrizze a raklap hosszabbik oldalán található három blokkot, ahová a következő információkat égetik fekete színnel:

  • a bal oldali blokkba a származási országot vésik, azaz a raklap eredeti gyártási engedélyének garanciavállalóját.
  • a középső blokkban egy számkód található, amely minden egyes gyártóra egyedi.
  • a jobb oldali blokkban ovális alakban az "EUR" jelzést találja

A hamisított paletták azonban gyakran más jeleket is viselnek, amelyek könnyen megkülönböztetik őket a valódiaktól, például:

  • hamis körmök
  • rossz jelölések a tömbökön
  • a paletta rosszul szárított, penészedésre hajlamos.

Az EUR-raklapok a szállítmányozás klasszikusai, de ha csak egyszer használatos raklapra van szüksége az áruszállításhoz, akkor az Euro-raklapokkal azonos méretekkel rendelkező, de alacsonyabb beszerzési árú, szabványos, eldobható raklapok jobb megoldást jelenthetnek.

Kínálatunkban megtalálhatók eldobható fél- és negyedraklapok is, és mostantól karton félraklapokat is kínálunk.

Ha valami nem világos, kérdés esetén állunk szíves rendelkezésére telefonon, vagy email-ben a következő elérhetőségek valamelyikén:  +36 1 445 1419; info@csomagolaskiraly.hu
EUR-raklap – a szállítási fenomén
Létrehozva2024. 01. 23.
Az Ön adatvédelme fontos számunkra
Ez a webáruház sütiket használ, amelyek az oldal helyes működését segítik. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezik a sütik használatába.
Összes engedélyezéseRészletes beállítások