Hogyan távolítsuk el a ragasztót a címkéről

A vonalkódot, az összetételt, a termék nevét vagy akár az árat tartalmazócímkék gyakran nemkívánatos dekorációt jelentenek a műanyag csomagolásokon, üvegtálakon és tárolóedényeken, poharakon vagy palackokon. Ha a következő szezonban másra akarjuk használni a csomagolást, vagy más címkét akarunk tenni az üvegekre, a címkék problémát jelenthetnek. Úgy tartja magát, mint ha új lenne. Pedig csak oda van ragasztva. De gyakran olyan ragasztókkal, amelyek a papírrész eltávolítása után az aljzaton maradnak, és nem lehet őket eltávolítani.

Hogy a mézes vagy szilva kompótot tartalmazó üvegeken a címkék olyanok legyenek, mint az újak

Számos módszert készítettünk elő a trükkös és csúnya ragasztófoltok kezelésére, amelyeken gyakran még több szennyeződés ragad meg. Mert a befőttekkel, mézzel, borral vagy szilvapálinkával teli üvegek és befőttesüvegek jobban mutatnak naprakész, tiszta, dekoratív címkékkel a kamra polcán, mint egy régi, félig kopott, többször átírt címkével. Azonban minden ragasztóra más vonatkozik, így előfordulhat, hogy kísérleteznünk kell a régebbi matricák eltávolításával, és több tippet is ki kell próbálnunk. Térjünk rájuk.

 

Forró víz és mosogatószivacs

Gyakran segít, ha az üveg- vagy műanyag edényeken lévő címkéket alaposan átitatjuk forró mosószeres vízben. Ha a felület megengedi, egy szivacs vagy drótkefe érdes oldalával megpróbálhatjuk óvatosan lekaparni a ragasztót, de a kényes anyagokat megkarcolhatjuk.

 

Szóda és olaj

Egy másik módszer, amellyel a legtöbb esetben a ragasztót el lehet távolítani, egy teáskanál szódabikarbóna és olaj keveréke. Felkenjük vele a ragacsos helyekre, hagyjuk egy kicsit hatni és papírtörlővel letöröljük a pasztát és a ragasztót.

 

Babaolaj

A babaolaj is egy gyors és hatékony "matricaeltávolító". Csak kenje fel egy vattacsomóra vagy egy sminklemosó párnára, és dörzsölje be a ragasztófoltot.

 

Körömlakklemosó

Kipróbálhatod a körömlakklemosóval is. Valószínűleg el tudod vele távolítani a címkét, de vigyázz, hogy a vattakoronggal vagy sminklemosó koronggal milyen felületre viszed fel. Alkalmasabb fémhez vagy üveghez. A műanyag elszíneződhet és sérülhet.

 

Hajszárító

A ragasztó felmelegedéseés a papírrész leválasztása, beleértve a ragasztót is, leginkább az olyan új termékeknél segít, amelyek gyárilag fel vannak címkézve és a ragasztónak még nem volt ideje dolgozni rajtuk. A módszert például a gyártó által az öntapadós tapéta falról való eltávolítására ajánlott módszerek ihlették.

 

Műszaki alkohol

Az összes korábbi módszer sikertelen volt? Akkor vegyi úton kell eltüntetni a címkét a palackról vagy más tartályról - technikai alkohol vagy más alkohol. Mártson bele egy kendőt, és tisztítsa meg a címkével szennyezett területet. Jó, ha mindig van kéznél egy kis alkohol, mert az ellenkező esetben is segíthet. Ha üvegpalackra vagy befőttesüvegre szeretne címkét ragasztani, hogy az szilárdan tapadjon és ne csússzon le, zsírtalanítsa vele az üveg felületét. A matrica ezután szilárdan a helyén marad.

 

Az Ön adatvédelme fontos számunkra
Ez a webáruház sütiket használ, amelyek az oldal helyes működését segítik. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezik a sütik használatába.
Összes engedélyezéseRészletes beállítások