Mi az a páramegkötő?

A páramegkötő egy olyan zacskó, amelyet leggyakrabban bentonittal vagy szilikagélleltöltenek meg, hogymegakadályozzák az áruk, papírarchívumok vagy nedves körülmények között tárolt termékek átnedvesedését. Elnyelik a levegő nedvességét a csomagolásban, ezért zárófóliával történő csomagoláskor és mindenhol, ahol nedvesedésre és/vagy páraveszélyre hajlamos termékek vannak, célszerű páramegkötő tasakot használni. Gyakran használják például az óceánon keresztüli áruszállításban. A nedvszívás mellett megakadályozzák az áruk penészesedésétis.

A piacon különféle méretű, páramegkötő tasakok kínálatát találja. Mivel a páramegkötők rendkívüli abszorpciós képességgel rendelkeznek (1 kg ebből az anyagból kb. 0,3 kg vizet köt meg), néhány grammos kis zacskóis elegendő különálló szokásos termékekhez. A nagyobb csomagokat áruk tömeges szállítására, vagy például raktárakban és irattárakban használják a papíranyagok védelmére. A páramegkötőket fémelemekhez is használnak, hogy megakadályozzák azok rozsdásodását.

Az Ön adatvédelme fontos számunkra
Ez a webáruház sütiket használ, amelyek az oldal helyes működését segítik. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezik a sütik használatába.
Összes engedélyezéseRészletes beállítások