Co je to PES - polyester

A PES vagy poliészter egy szintetikus polimerből készült vegyi szál. A lineáris PES makromolekula nagyrészt polikondenzációval előállított észterből áll.

A poliészternek számos felhasználási területe van, például pamuttal, gyapjúval, lenvászonnal, viszkózzal keverve, ezért széles körben használják a textiliparban. Használják pántolószalagok vagy nagy szilárdságú, ellenálló és kis nyúlású kötelek és zsinórok gyártására is.

 

Előnye, hogy növeli a termék gyűrődésmentességét és merevségét, gyorsan szárad és ellenáll a mikroorganizmusoknak. Alacsony a szorpciója, ami a por megkötését és a PES termék könnyebb szennyeződését okozza. Ha a poliészterszál az idő múlásával elhasználódik, az anyag érdesebbé és nehezebben megmunkálhatóvá válik. A végei idővel ki is foszlanak, amíg az anyag sárgává nem válik (a vegyi kezelések csökkenthetik az anyag szilárdságát).

Az Ön adatvédelme fontos számunkra
Ez a webáruház sütiket használ, amelyek az oldal helyes működését segítik. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezik a sütik használatába.
Összes engedélyezéseRészletes beállítások