Co je to PET - polyethylentereftalát

A PET a polietilén-tereftalát nevű kémiai vegyület jobban ismert és használt neve. Ez a poliészterek csoportjába tartozó hőre lágyuló műanyag erős, merev, jó szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és kitűnik gyűrődésmentes, nedvességgel és legtöbb savval szembeni ellenálló képességével. Ezzel szemben nem tanácsos erős lúgokat PET-tartályokban tárolni.

A gyártási folyamat típusától függően átlátszó vagy tejszerű PET anyag készíthető. Mindkét típus egészségre ártalmatlan és az élelmiszeriparban csomagolóanyagként használható. Ezenkívül a polietilén-tereftalátot az elektronikai és az autóiparban az egészségügyben a gépiparban és más iparágakban használják házak, kapcsolók, szigetelő tekercsek, csigák és fogók vagy például kötőhevederek készítésére, amelyek nagyon tartósak, merevek és nehéz tárgyak és termékek esetében használhatók.

A PET műanyag újrahasznosításának problémájával világszerte foglalkoznak, mechanikai szempontból viszonylag könnyen újrahasznosítható, de a másodlagos termék minősége a hulladékanyag tisztaságától függ.

Az Ön adatvédelme fontos számunkra
Ez a webáruház sütiket használ, amelyek az oldal helyes működését segítik. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezik a sütik használatába.
Összes engedélyezéseRészletes beállítások