Co je to Polypropylen

A polipropilén, rövidítve PP, a leggyakrabban használt műanyagok közé tartozik. Kémiai-fizikai szempontból az ártalmatlan hőre lágyuló polimerek közé tartozik, amelyek reagálnak a hőmérséklet változására, tulajdonságai hasonlóak a polietilénhez (HDPE vagy LDPE). Kémiailag és mechanikailag rendkívül ellenállókönnyen megmunkálható forrasztható  és title jó elektromos szigetelési tulajdonságokkaltitle rendelkezik - szinte nulla vízfelvétellel.

Az alacsony sűrűségnek köszönhetően az előállított PP kötelek könnyűek és lebegnek a felszínen. Laboratóriumi és uszodai felszerelések gyártására, valamint textil- és élelmiszeriparban is használható. A pántszalagok polipropilénből is készülnek, amelyet dobozok, raklapok, tekercsek kézi vagy gépi rögzítésére és egyéb áruk tömeges csomagolására használnak. Zárt és rosszul szellőző környezetben a polivinil-klorid (úgynevezett PVC) helyett PP-t használnak az elektromos kábelek szigetelésére. Égéskor nem termel mérgező halogénezett szénhidrogéneket. Eltávolításkor műanyag gyűjtő konténerekben kell elhelyezni őket.

 

Az Ön adatvédelme fontos számunkra
Ez a webáruház sütiket használ, amelyek az oldal helyes működését segítik. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezik a sütik használatába.
Összes engedélyezéseRészletes beállítások