Hogyan csomagoljunk raklapot kézi sztreccsfólia segítségével? Íme a lépések!

 

 

 

Forgalmazás MAGYARORSZÁG

Egyedi papírdobozok és nyomtatott dobozok gyártása - kérdőív a Magyar Köztársaság számára:
https://www.csomagolaskiraly.hu/egyedi-gyartas/

 

Distribúcia SLOVENSKO

Výroba bublinkovej fólie na mieru a fólie s potlačou- dopytový formulár pre Slovenskú republiku:
https://www.obalnet.sk/zakazkova-vyroba/

Distribuce ČESKO

Výroba bublinkových folií zakázku a fólií s potiskem - poptávkový formulář pro Českou republiku:
https://www.obalnet.cz/zakazkova-vyroba/

zakázková výroba lepicí pásky
 
Útmutató a kézi sztreccsfólia kezeléséhez

Hogyan csomagoljunk raklapot kézi sztreccsfólia segítségével? Íme a lépések!

A raklapos szállítás hatékonysága és biztonsága alapvetően függ a megfelelő csomagolástól. Egy rosszul csomagolt raklap nem csak, hogy veszélyezteti a termékek épségét, de jelentős anyagi veszteséget is okozhat. A kézi sztreccsfólia használata az egyik legelterjedtebb és költséghatékony módszere a rakomány rögzítésének. De vajon hogyan használjuk helyesen ezt a rugalmas, mégis erős anyagot? Cikkünk lépésről lépésre mutatja be a hatékony és biztonságos raklapcsomagolás folyamatát, hogy bárki profi módon tudja rögzíteni áruit a szállításhoz. Ismerje meg a sztreccsfóliázás fortélyait, és biztosítsa termékei sértetlenségét az út minden szakaszán!

1. Először is helyezze az árut a raklapra, majd készítsen elő 500 mm széles sztreccsfóliát. Fontolja meg más rögzítőanyagok használatát is.

2. Ezt követően tekerjen le körülbelül egy méternyi sztreccsfóliát, és kösse a raklap mögé (lehetőleg a legkülső kocka mögé).

3.Magát a raklapot legalább 2-szer (vagy a raklapon lévő áruk típusának és súlyának megfelelően) tekerje be úgy, hogy a raklap üregét 45 fokban (vízszintesen) elfordítja, hogy a fólia szilárdan rögzüljön a raklaphoz... a fólia egyfajta kötéllé válik, ami növeli a fólia szilárdságát.

4.   Ezután a sztreccsfóliát 45 fokban visszavisszük az üregbe (függőleges helyzetbe) alulról /utána a raklap felől) egyenként, egy-egy réteggel felfelé úgy, hogy az egyes rétegek legalább 10 cm-rel fedjék egymást.

5. A sarkok fölött a raklapunkra feszítjük az árut (az erősebb rögzítés érdekében a fóliát nyújtjuk - ez az előre nyújtott sztreccsfóliánál nem annyira szükséges).

6.  Miután elértük az áru teljes rögzítését, az árut fentről lefelé és magához a fa raklaphoz is ugyanúgy kell becsomagolnunk. Befejezésül eltávolítjuk a sorját, pl. sorjázó késsel.

7.  Az egyes fóliatekercsek kellő átfedéssel átlapolhatók, különösen akkor, ha elfogy a fólia az üregben.

8. Az így kapott rögzített árut célszerű a raklapra feszített sztreccsfóliával, kötőszalaggal vagy legalább ragasztószalaggal rögzíteni.

9. A sarkok és függőleges élek védelmére megfelelő kiegészítésként és védelemként kartonszegélyek használatát javasoljuk. A mozgás elleni biztonság érdekében, különösen több egyedi réteg esetén, használjon kartonelemeket a tapadás fokozása és ezáltal a rögzítés elősegítése érdekében. Javasoljuk, hogy a tetejét az időjárás és a szennyeződések ellen fedőréteggel biztosítsa.

10. Végül javasoljuk, hogy a raklapot lássa el egy szállítóborítékkal a számla és a szállítólevél tárolására. Öntapadós címkét is adhat hozzá, hogy a raklap ne vesszen el, és biztonságban eljusson a címzetthez

 

 

 

Tipp

Hasonló eljárást követünk egy csomag becsomagolásakor, de raklap nélkül.

Ha valami nem világos, kérdés esetén állunk szíves rendelkezésére telefonon, vagy email-ben a következő elérhetőségek valamelyikén:  +36 1 445 1419; info@csomagolaskiraly.hu
Hogyan csomagoljunk raklapot kézi sztreccsfólia segítségével? Íme a lépések!
Létrehozva2023. 08. 21.
Az Ön adatvédelme fontos számunkra
Ez a webáruház sütiket használ, amelyek az oldal helyes működését segítik. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezik a sütik használatába.
Összes engedélyezéseRészletes beállítások